Inspiratiedag

Luisteren naar je hart – de Inspiratiedag 2015

‘Luisteren met je hart. Daar heb je heel wat voor nodig. Je moet openstaan en ontvankelijk zijn voor de ander’, stelde Joke Litjens, dagvoorzitter op de Inspiratiedag in de Janskerk te Utrecht op zaterdag 18 april.

‘Er zijn vier kanten van luisteren volgens de regels van Benedictus: Luisteren naar de ander. Luisteren naar jezelf. Luisteren naar de omstandigheden. Luisteren naar God, naar wat Hij van ons vraagt.’ Met de Inspiratiedag blikt de WNM vooruit op de jaarlijkse Pinksteractie. Deze collecteweek vindt plaats van 16 tot en met 24 mei in Nederlandse parochies.

Jacinta van Luijk en Rhodé Janssen, boegbeelden van de campagne in 2015, deelden hun bevlogenheid en ervaringen uit Kenia en Zuid-Afrika. Beiden zetten zich met hart en ziel in voor de strijd tegen hiv en aids.

Het was een een stralende dag, met een volle Janskerk…maar ook een van de harde werkelijkheid. Meer dan 1000 mensen in Zuid-Afrika raken elke dag besmet met het hiv-virus. Missionair werker Rhodé Janssen werkt daarom met kerkleiders. ‘Zij zijn belangrijk om het stigma, de schaamte en de isolatie te doorbreken’,  deelde ze tijdens de Inspiratiedag.

Tijdens de Inspiratiedag gingen tevens drie generaties missiewerkers: Jessica van Vugt (aankomende missionair werker in Uganda), Jacinta van Luijk en Piet Bots (teruggekeerd missionaris Indonesië) in gesprek met elkaar en het publiek over de  betekenis van het thema van de campagne ‘Luisteren met je hart’ voor het missiewerk.

Hierbij enkele reacties en foto’s van de Inspiratiedag:

“Een inspirerende dag voor de inwendige mens.”

“De Inspiratiedag gaf een goed en ongezouten beeld van het huidige missiewerk”

“Bezielde en inhoudsrijke sprekers.”

“Gaf stof tot nadenken.”

“Goede mix van jong en oud.”