Inspiratiedag 2018

Bevlogen verhalen uit Guatemala en Indonesië

Geloven in de kracht van de ander. Vanuit dat sterke vertrouwen werken Inge Kuiphuis in Guatemala en pater Bert Hagendoorn o.f.m. in Indonesië. Zij delen graag hun ervaringen met u op de Inspiratiedag.

Wat betekent het om te strijden voor je rechten als koffieplukker? Hoe voorkom je dat een jonge generatie wordt besmet met hiv/aids? U hoort het van Inge en pater Bert wat het betekent om op zoek te gaan naar perspectief en hoop, op weg naar een betere toekomst. U bent van harte welkom op zaterdag 14 april in de Orangerie in ‘s-Hertogenbosch.

Inge Kuiphuis

Solidair met uitgebuite landarbeiders
Inge werkt in Guatemala met arme en uitgebuite groepen. Zij zet zich in voor de rechten van koffieplukkers en landarbeiders die keihard moeten werken op de plantages onder zware omstandigheden. Vaak krijgen zij hun loon te laat of zelfs helemaal niet uitbetaald. ‘Wij werken samen met vakbonden en andere organisaties om voor betere arbeidsomstandigheden te vechten.’

Pater Bert Hagendoorn o.f.m.

Nieuwe besmettingen voorkomen
Pater Bert Hagendoorn leeft en werkt al 46 jaar als missionaris in Indonesië, maar zijn wortels zijn in Nederland. ‘De Week Nederlandse Missionaris is het contact met thuis,’ zegt hij. Naast pastoraal werk zet pater Bert zich in Papoea in voor mensen met hiv of aids, en het voorkomen van nieuwe besmettingen met het virus.

Programma

10:00 Ontvangst
10:30 Welkom en gebed frater Leo Ruitenberg
10:40 Opening door dagvoorzitter Maria van Mierlo
10:45 Opkomen voor koffieplukkers in Guatemala – Inge Kuiphuis
11:15 Muzikaal intermezzo
11:25 De missie van pater Bert Hagendoorn o.f.m. in Papoea (Indonesië)
11:55 Muzikaal intermezzo
12:00 Open podium een nieuwe generatie missiewerkers – Inge Kuiphuis, Kelly van Gils en pater Bert Hagendoor o.f.m. gaan in gesprek met u
12:30 Afsluiting door frater Leo Ruitenberg
12:45 Lunch (kosteloos) en ontmoeting

Aanmelden

Aanmelden graag vóór 9 april 2018 via dit online formulier.

Adres

Orangerie
Sint Josephstraat 15
5211 NH ‘s-Hertogenbosch