Inspiratiedag 2019

Bevlogen verhalen uit Mexico en Kameroen

Geloven in de kracht van de ander. Vanuit dat sterke vertrouwen werken Jet Nauta in Mexico en zuster Willy van Mer, Missiezusters Catechisten van het Heilig Hart in Kameroen. Twee vrouwen met een wereldwijde missie delen graag hun ervaringen met u op de Inspiratiedag.

Wat betekent het om als jonge Maya Mam te strijden voor jouw rechten in Mexico? Hoe is het om te werken voor de gezondheid van anderen onder soms moeilijke omstandigheden? U hoorde het uit eerste hand van Jet en zuster Willy. Zij vertelden wat het betekent samen te werken aan een betere, hoopvolle toekomst op zaterdag 11 mei in de Jacobikerk in Utrecht.

missionair werker Jet Nauta

Solidair met de inheemse bevolking in Mexico Missionair werker Jet Nauta

Jet werkt in Mexico met kwetsbare, arme en bedreigde groepen Maya’s. Zij zet zich in voor hun rechten. ‘Wij zijn aanwezig bij situaties waar de kans bestaat dat geweld escaleert zoals bij demonstraties.’ De Maya’s wonen op land dat interessant is voor de overheid en grote organisaties. Jet is uitgezonden met steun van de H. Laurentius parochie en de Week Nederlandse Missionaris.

zuster Willy van Mer
Missiezusters Catechisten van het Heilig Hart

Na veertig jaar missionaris, nu zelf op de vlucht Missionaris zuster Willy van Mer

Zuster Willy werkt veertig jaar als missionaris in Afrika. Haar laatste missiepost was in Kameroen waar zij als verpleeg- en verloskundige werkte. Zij moest vanwege het dreigend geweld in oktober vorig jaar het land uit vluchten. Zuster Willy ontving van de WNM een welkome toelage voor haar verlof in Nederland

Adres

Jacobikerk
Sint Jacobsstraat 171
3511 BP Utrecht (op ongeveer tien minuten loopafstand van Utrecht Centraal)