Pinksteractie
Jaarlijkse actie voor de missie

Het belang van missie

Elke dag opnieuw gaan honderden Nederlandse missionarissen en missionair werkers wereldwijd de strijd aan tegen onrecht en armoede. Hierbij kunnen zij rekenen op financiële steun van de Week Nederlandse Missionaris (WNM) zodat zij zich kunnen blijven inzetten voor de meest kwetsbaren. Gesterkt door deze uiting van solidariteit, zetten zij zich met overgave in voor anderen. De steun van donateurs is daarbij onmisbaar. In een jaarlijkse campagne rond Pinksteren brengen wij het missiewerk onder de aandacht bij de Nederlandse parochies en belangstellenden. Door de coronacrisis vervalt dit jaar de Pinksteractie in de parochies.

Contact

Bezoekadres:
Frederik Hendriklaan 7
2582 BP  Den Haag

Postadres:
Postbus 14020
2501 GA Den Haag

Telefoon: 06 15 14 2100
of per e-mail

Ga naar ons contactformulier >

Geloven in de ander. Samen één missie

Missionarissen en missionair werkers geven zó veel en vragen zó weinig. De Week Nederlandse Missionaris (WNM) steunt deze bevlogen mannen en vrouwen financieel zodat zij zich elke dag opnieuw kunnen blijven inzetten voor hun medemens. Gesterkt en geïnspireerd door het geloof maken zij zich sterk voor de meest kwetsbare mensen. Zij leven samen met hen en strijden tegen onrecht, armoede en uitsluiting. Bij hun werk hebben zij ook uw steun nodig!

Gedreven door geloof en rechtvaardigheidsgevoel gaan missionarissen en missiewerkers op pad. Zij geven zekerheden in Nederland op om elders in de wereld lijden te verlichten en te bouwen aan een rechtvaardige wereld. De Week Nederlandse Missionaris voert elk jaar campagne voor de missionarissen en missiewerkers. Dit jaar staan broeder Jan Heuft, missionaris in Algerije, en Colinda Janssen, missionair werker in Liberia, centraal.

WNM-Zeshoeken_Colinda Janssen_Liberia

Pinksteractie 23 t/m 31 mei 2020

De Week Nederlandse Missionaris (WNM) wil onze missionarissen en missionair werkers blijven steunen in hun wereldwijde missie. Ook in 2020 kunt u met uw bijdrage het verschil voor hen maken. Uw steun, bijvoorbeeld door uw donatie of het organiseren van de Pinkstercollecte is daarbij onmisbaar. De WNM hoopt van harte op uw inzet en betrokkenheid en ondersteunt u graag waar nodig.

Parochies en MOV-groepen

De Pinksteractie is een jaarlijkse collecteweek en één van de belangrijkste pijlers van de Week Nederlandse Missionaris. Het belang wordt onderkend door de Nederlandse Bisschoppenconferentie, die het heeft aangemerkt als één van de drie jaarlijkse A-collectes, een bestemmingscollecte waarbij de wekelijkse collecte komt te vervallen. De Bisschoppenconferentie heeft tot eind mei de vieringen afgelast. De WNM ondersteunt dit besluit. Daarmee komt de Pinksteractie (en de collecte) in de week van Pinksteren te vervallen. Het materiaal voor de Pinksteractie (posters en folders) is daarom dit jaar niet verstuurd.

Informatie en contact

Wilt u zelf een actie starten? Of heeft u vragen? Dat kan via weeknederlandsemissionaris.nl. U kunt ook bellen: 06 – 18 27 5242 of mailen: contact@weeknederlandsemissionaris.nl

WNM-Zeshoeken_broeder Jan Heuft_Algerije

Campagnematerialen

Wilt u bijdragen aan de Pinksteractie? Steun ons dan tijdens de Pinksteractie 2020. Laat missionarissen en missionair werkers zien dat wij in Nederland achter onze missionarissen staan!
Op deze pagina vindt u materialen om de Pinksteractie onder de aandacht te brengen van uw medeparochianen. U kunt sommige materialen downloaden, andere kunt u online bestellen en ontvangt u per post.

Wilt u materialen bestellen om op te hangen in de parochie of te verspreiden onder parochianen? U kunt kiezen uit de volgende gratis materialen:

Folder
Poster

Heeft u vorig jaar een bestelling geplaatst? Dan krijgt u dezelfde hoeveelheden automatisch toegestuurd. Voor 2021 kunt u de bestelling met dit formulier aanpassen.
Heeft u vorig jaar geen bestelling geplaatst of heeft u toch extra materialen nodig? Plaats dan een nieuwe of aanvullende bestelling.

Alle materialen worden voor parochies en MOV-groepen worden verzonden in de week na Pasen. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op: 06 – 18 27 5242.

Bestelformulier extra materiaal Pinksteractie Week Nederlandse Missionaris
Wil graag de volgende parochiematerialen bestellen:
WNM-Zeshoeken met foto’s16