6 Pinksteractie iphone

6 Pinksteractie iphone

6 Pinksteractie ipad

6 Pinksteractie ipad

6 Pinksteractie desktop

6 Pinksteractie desktop

Pinksteractie
Jaarlijkse actie voor de missie

Het belang van missie

Elke dag opnieuw gaan honderden Nederlandse missionarissen en missionair werkers wereldwijd de strijd aan tegen onrecht en armoede. Hierbij kunnen zij rekenen op financiële steun van de Week Nederlandse Missionaris (WNM) zodat zij zich kunnen blijven inzetten voor de meest kwetsbaren. Gesterkt door deze uiting van solidariteit, zetten zij zich met overgave in voor anderen. De steun van donateurs is daarbij onmisbaar. In een jaarlijkse campagne rond Pinksteren brengen wij het missiewerk onder de aandacht bij de Nederlandse parochies en belangstellenden. Door de coronacrisis vervalt dit jaar de Pinksteractie in de parochies.

Contact

Bezoekadres:
Frederik Hendriklaan 7
2582 BP  Den Haag

Postadres:
Postbus 14020
2501 GA Den Haag

Telefoon: 06 15 14 2100
of per e-mail

Ga naar ons contactformulier >

Geloven in de ander. Samen één missie

Missionarissen en missionair werkers geven zó veel en vragen zó weinig. De Week Nederlandse Missionaris (WNM) steunt deze bevlogen mannen en vrouwen financieel zodat zij zich elke dag opnieuw kunnen blijven inzetten voor hun medemens. Gesterkt en geïnspireerd door het geloof maken zij zich sterk voor de meest kwetsbare mensen. Zij leven samen met hen en strijden tegen onrecht, armoede en uitsluiting. Bij hun werk hebben zij ook uw steun nodig!

Dit jaar stellen wij een missionaris en een missionair werker aan u voor. Geïnspireerd door hun geloof zetten zij zich in voor hun kwetsbare medemens. Missionaris Peter Daalhuizen werkt als priester in Brazilië. Missionair werker Susanne Beentjes werkt in Tanzania met jonge meiden. Beiden werken in hun gemeenschap aan een betere toekomst. Zij leven samen met hen, staan naast hen en weten daardoor precies wat de ander nodig heeft. Lees meer over het belangrijke en mooie werk van pater Peter en Susanne. 

 

unnamed

Pinksteractie 15 t/m 23 mei 2021

Alleen samen met u kunnen wij dit steuntje in de rug zijn voor mensen zoals pater Peter en Susanne. Mogen zij dit jaar op uw hulp rekenen en doet u mee met de Pinksteractie? Met het organiseren van de Pinksteractie in uw parochie maakt u het belangrijke werk van de Nederlandse missionarissen en missionair werkers mede mogelijk. Dat is van grote waarde! Uw steun is daarbij onmisbaar. De WNM hoopt van harte op uw inzet en betrokkenheid en ondersteunt u graag waar nodig.

Parochies en MOV-groepen

De Pinksteractie is een jaarlijkse collecteweek en één van de belangrijkste pijlers van de Week Nederlandse Missionaris. Het belang wordt onderkend door de Nederlandse Bisschoppenconferentie, die het heeft aangemerkt als één van de drie jaarlijkse A-collectes, een bestemmingscollecte waarbij de wekelijkse collecte komt te vervallen.

Informatie en contact

Wilt u zelf een actie starten? Of heeft u vragen? Dat kan via weeknederlandsemissionaris.nl. U kunt ook bellen: 06 – 18 27 5242 of mailen: contact@weeknederlandsemissionaris.nl

unnamed (1)

Parochiematerialen

Met de campagnematerialen kunt u in uw parochie, instelling of school aandacht besteden aan de Week voor de Nederlandse Missionaris. U kunt sommige materialen downloaden, andere kunt u online bestellen en ontvangt u per post.

Wilt u materialen bestellen om op te hangen in de parochie of te verspreiden onder parochianen? U kunt kiezen uit de volgende gratis materialen die u hier binnenkort kunt downloaden:

Folder
Poster

Heeft u in de afgelopen jaren materiaal van ons ontvangen (posters en/of folders) voor de Pinksteractie? Dan krijgt u dezelfde hoeveelheden toegestuurd. 
Heeft u (extra) materialen nodig? Plaats dan een nieuwe of aanvullende bestelling.

Alle materialen worden voor parochies en MOV-groepen worden verzonden in de week na Pasen. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op: 06 – 18 27 5242.

Bestelformulier extra materiaal Pinksteractie Week Nederlandse Missionaris
Wil graag de volgende parochiematerialen bestellen:
WNM-Zeshoeken met foto’s16