Missionarissen

Missie is samen op weg zijn

Missionarissen werken aan een wereld waarin ieder mens telt. Een wereld waarin ieder mens meedoet en waar er plek is voor iedereen. Missionarissen – broeders, fraters, paters en zusters -trokken erop uit om vanuit hun geloof te werken aan een rechtvaardige wereld. Op vele plekken op deze aarde zagen zij armoede en leed. Zij gingen aan de slag, openden ziekenhuizen, bouwden scholen, leerden kinderen lezen en schrijven en werkten mee aan de ontwikkeling van de landbouw.

De Week Nederlandse Missionaris ondersteunt Nederlandse missionarissen door bijvoorbeeld de ziektekostenverzekering te betalen. WNM draagt bovendien bij aan een welverdiend verlof zodat zij in Nederland onbekommerd weer op adem kunnen komen zoals broeder Jan Heuft (Witte Paters), pater Fons Bogaartz (Kruisheren) en zuster Willy van Mer Missiezusters Catechisten van het Heilig Hart. Ook keert de WNM een toelage uit als missionarissen definitief terugkeren naar Nederland.

Contact

Bezoekadres:
Frederik Hendriklaan 7
2582 BP  Den Haag

Postadres:
Postbus 14020
2501 GA Den Haag

Telefoon: 06 15 14 2100
of per e-mail

Ga naar ons contactformulier >

Broeder Jan Heuft is missionaris in Algerijke

‘Missie is samen op weg zijn’

Broeder Jan Heuft is ruim vijftig jaar missionaris in Algerije. Jarenlang was hij docent op een dovenschool. Nu zet hij zich in voor vluchtelingen die in vaak erbarmelijke omstandigheden proberen te overleven in Algerije, waar ze zijn gestrand op weg naar Europa.

Lees verder »